Näin löydät oikeat LED-lamput kotiisi

Näin löydät oikeat LED-lamput kotiisi

Ensin kannattaa miettiä, mitä tehtäviä yksittäisten valopisteiden pitäisi täyttää. Kotoisa tunnelma ja rento olotila vai käytännöllisempi ja aktivoivampi valaistus? Yksittäisiä kohdevaloja vai tasovalaistus? Sisustuksen vai yksittäisten kalusteiden ja esineiden korostaminen? Näiden kysymysten avulla teet oikean LED-lamppuvalinnan.

OSRAMin LED-lampuilla voit lisäksi tuoda nykyaikaista valaistusmuotoilua kotiisi. Sytytä miljoonia värejä sisältävä valo ja hyödynnä LED-valaistusratkaisujemme huippujoustavia käyttömahdollisuuksia. Anna luovuutesi säteillä!

Käytä tietojasi: Oikean kirkkauden saavuttaminen edellyttää muuntamista

Käytä tietojasi: Oikean kirkkauden saavuttaminen edellyttää muuntamista

Luumeneita wateista

Luumenit ilmoittavat LED-valon valaisutehon. Valitettavasti näitä kahta yksikköä ei voi verrata suoraan keskenään. Nykyinen OSRAMin LED-lamppu esimerkiksi 75 watin korvaajana antaa 1 055 luumenin valotehon. 40 watin korvaaja antaa 470 luumenin valotehon.

Jos haluat kirkasta valaistusta, valitse LED-lamppu, jonka valoteho on vähintään 800 luumenia. Noin 1 000 luumenista alkaen valo on todella kirkasta, ja raja saavutetaan noin 1 500 luumenissa. Jos haluat hillitympää valaistusta, valitse noin 300 luumenia.

LED-valot mahdollistavat sen – lämpimästä valkoisesta päivänvalon valkoiseen

Valon väri ja värilämpötila ovat sama asia

Värilämpötilan eli valon värin yksikkö on kelvin. Se määrittää, onko valo enemmänkin kellertävän lämmin vai sinertävän viileä. Nyrkkisääntö: Mitä alhaisempi kelvin-arvo, sitä kellertävämpi valo. Värilämpötilat 3 300 kelviniin asti tarkoittavat lämmintä valkoista, 3 300 – 5 300 kelvinin värilämpötila tarkoittaa viileän valkoista ja yli 5 300 kelvinin värilämpötila tarkoittaa päivänvalon valkoista.

Lämmin valkoinen valo on kotoisa ja rentouttava, ja viileä valkoinen valo koetaan aktivoivaksi. Päivänvalon valkoinen tukee keskittymistä, ja sitä käytetään usein työskentelyalueilla. Lämmin valkoinen valo on lähes aina ensisijainen valinta olohuoneisiin ja makuuhuoneisiin, kun taas viileä valkoinen valo varmistaa parhaan mahdollisen valaistuksen keittiössä ja kodinhoitohuoneessa. Kotitoimistoissa sen sijaan voidaan valita yli 5 000 kelvinin valaistus, jos työskentely edellyttää keskittymistä iltaisin. Määritä tarkalleen valaistustarpeesi ja valitse sitten oikea värilämpötila.

LED-valot mahdollistavat sen – lämpimästä valkoisesta päivänvalon valkoiseen

Vinkki ammattilaisille: Esittele värit parhaalla mahdollisella tavalla käyttämällä CRI-arvoa

Vinkki ammattilaisille: Esittele värit parhaalla mahdollisella tavalla käyttämällä CRI-arvoa

Kuulostaa melko tekniseltä, mutta on ratkaiseva: värintoistoindeksi (Color Rendering Index)

LED-lamppujen valinnassa kannattaa huomioida värintoistoindeksi (CRI). CRI-arvo eli ”Ra-indeksi” määrittää sen, kuinka todenmukaisesti esineiden värit voidaan havaita lampun valossa. Huomautus: Kaikki valmistajat eivät ilmoita tätä arvoa pakkauksessa.

CRI:n teoreettinen enimmäisarvo on 100. Jos CRI-arvo on alhainen, valo vaikuttaa kellertävän vihertävältä ja saa esimerkiksi ihon näyttämään kalpealta. Lisäksi tummansininen ja musta on vaikea erottaa toisistaan. Osta vain LED-lamppuja, joiden arvo on yli 70 – se on yleensä riittävä kotikäyttöön. Jos arvostat kirkkaita värejä erityisen paljon, valitse tuotteita, joiden CRI on yli 80.

Valinta on sinun: Korostus tai laajan alueen valaistus

Avauskulma määrittää valaistavan pinnan

Sinun on tehtävä ratkaiseva päätös: Haluatko kohdennetun spottivalon? Silloin LED-heijastinlamppu on oikea valinta. Jos kaipaat pikemminkin tasovalaistusta, valitse perinteinen LED-lamppu. Muuten: Valitse avauskulmaksi noin 35 astetta, jos haluat laadukkaan ja kohdennetun spottivalaistuksen. Tällä tavoin voit välttää valon tahattoman vuodon.

Valinta on sinun: Korostus tai laajan alueen valaistus

Trendi: LED-lamppu design-esineenä

Trendi: LED-lamppu design-esineenä

Älä piilota näitä LED-lamppuja – ne ovat siihen aivan liian hyvännäköisiä

LED-valonlähteitä on saatavana useana eri mallina. Klassisen LED-lampun muotoilu on sama kuin perinteisten hehkulamppujen, mutta mitoiltaan se on lähes aina suurempi. Yksi harvoista poikkeuksista: OSRAM SUPERSTAR/STAR Classic A 40. Se sopii myös erittäin pieniin valaisimiin.

LED-lamppuja on saatavana myös kaarevana kynttilämuotona kattokruunuihin, seinälyhtyihin tai muihin valaisimiin, joissa lamppu on näkyvissä. Upea muotoilun kohokohta: ”Paluu tulevaisuuteen” -moton mukaisesti voit valaista tehokkaasti muotoilua unohtamatta Retrohenkisten, hehkulamppua muistuttavien OSRAM LED-lamppujen ansiosta. RETROFIT LED -valo on lisäksi erittäin vertailukelpoinen vanhaan kunnon hehkulamppuun nähden. Voit tietenkin käyttää pelkkää LED-lamppua ilman varjostinta ja saada kotiisi huikaisevan vaikutelman. Upea nykyaikainen tunnelma kotiisi.

Erityistä: Tyylikkäät LED-hehkulamput

LED-nauhat: Tämän enempää ei voi joustaa

Luo tunnelmaa kotiisi Deco Flex -LED-valoilla

Tutustu LED-nauhoihin! Huipputasoista ja tehokasta LED-valaistusta, täysin uudessa muodossa. Luo kiehtovia valaistusvaikutelmia joustavilla LED-nauhoilla. Epäsuorana valona, hyllyihin tai kaappeihin integroituna tai vain huoneen nurkkiin sijoitettuna. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Anna luovuutesi kukoistaa. OSRAM-mallistossa on kiehtovia Deco Flex -LED-valoja.

LED-nauhat: Tämän enempää ei voi joustaa