Olohuoneen valaistus

Oikea valaistus olohuoneeseen

Ratkaisuna erilaiset valaistustunnelmat

Olohuoneet ovat usein todellisia monitoimitiloja. Ne ovat kodikkaita huoneita, joissa otamme vastaan vieraat, leikimme lastemme kanssa ja usein myös syömme ruokailuryhmän ääressä, josta on suora pääsy avoimeen keittiöön. Useita tarpeita, jotka on sovitettava yhteen. Pelkkä kiva sisustus ei riitä.

Ratkaiseva tekijä monipuolista käyttöä varten: oikea valaistus. Kun erilaisia toimintoja on niin monta, saatavilla täytyy olla useita valonlähteitä. Kattovalon, seinävalon ja jalkavalaisimien sekä joustavien LED-nauhojen yhdistelmä on suositeltava, ja lisäksi kannattaa yhdistellä tunnelmavaloa ja tarvevaloa.

Kysymys on oikeasta valoyhdistelmästä.

Kysymys on oikeasta valoyhdistelmästä.

Yhdistele erilaisia valotunnelmia

Sekoita epäsuoraa taustavaloa, kohdevalaistusta ja laajan alueen kattovalaistusta. Siten voit aina muuttaa valotunnelmaa.

Tehokas kattovalaistus on järkevä vaihtoehto, jos haluat valaista koko olohuoneen laajalti ja kirkkaasti. Ihanteellinen on esimerkiksi LED-lamppu 100/75 watin korvaajana ja 4 000 kelvinin värilämpötila. Ihanteellinen siivousta tai muita käytännöllisiä tarkoituksia varten. Yksittäiset jalkavalaisimet tai pöytälamput esimerkiksi sohvan tai hyllyn vieressä tai kaapin päällä luovat tunnelmallisia valosaarekkeita. Niiden pitäisi säteillä lämmintä valkoista valoa keskitasoisella kirkkaudella. Tällaisissa tilanteissa ihanteellisia ovat LED-lamput 40–60 watin korvaajana ja 2 700 kelvinin värilämpötila.

Myös seinävalaistus tyylikkäillä valaisimilla on erinomainen tunnelman kohottaja olohuoneissa. OSRAMin uudet RETROFIT-LED-lamput ovat täydellinen valinta tähän tarkoitukseen esimerkiksi läpinäkyviä varjostimia tai avoimesti jakautuvia valonlähteitä käytettäessä. Nämä design-lamput sopivat myös kattokruunuihin. Myös pienemmät sisustusvalaisimet tai valospotit hyllyissä tai kaapeissa luovat miellyttävää valoa olohuoneeseen ja luovat lisää kodikkaita valosaarekkeita.

Alasvalot: tehostevalaistusta ja valaistussuunnittelua

Integroi kohdevalon lähteitä

Kohdevalon lähteitä ei pidä unohtaa valaistuskokonaisuudesta. Ne ovat ihanteellisia nurkkien, seinien ja sisustuksen yksityiskohtien tehokkaaseen valaistukseen ja niiden avulla voit tuoda ammattimaista valaistussuunnittelua kotiisi. Tällaisissa käyttökohteissa alasvalot ovat paras valinta. Jos olet jo integroinut alasvaloja olohuoneeseen, voit muuntaa nämä valonlähteet LED-valoiksi täysin ongelmitta. OSRAMilla on laaja valikoima LED-heijastinlamppuja monina eri wattitehoina ja värilämpötiloina. Vinkki: Himmennettäviä heijastinlamppuja käyttämällä saat enemmän joustavuutta valaistussuunnitteluun.

Integroi kohdevalon lähteitä

Uusin valaistustrendi: Epäsuora valaistus

Uusin valaistustrendi: Epäsuora valaistus

Pehmeää valoa Deco Flex -LED-valoilla

Epäsuora valaistus on aito valaistustrendi. Se luo ”pehmeämpää” valoa, koska valonlähde ei ole suoraan nähtävissä. Tämä trendi on peräisin ravintola- ja tapahtuma-alalta, joka on käyttänyt sitä useiden vuosien ajan jännittävänä tunnelmavalaistuksen luojana. Kodissa se tarkoittaa joko rentoa taustavalaistusta lokoisaan ajanviettoon tai television katselua varten – LIGHTIFY-versio sisältää lisäksi kaikki RGB-värit.

Epäsuoraan valaistukseen voidaan käyttää erilaisia LED-valonlähteitä, mutta vain yksi saa aikaan huikaisevan vaikutelman: Deco Flex -LED-valo. Taipuisien LED-nauhojen avulla voit päästää luovuutesi valloilleen. Ne sopivat ihanteellisesti melkein mille tahansa alueelle, ne voidaan integroida huonekaluihin tai niitä voidaan sijoittaa rennosti nurkkiin köynnöksen tavoin. Ja halutessasi voit sijoitella nämä joustavat tehokkuusihmeet uudelleen milloin tahansa.